آشنایی با مراحل انجام پایان نامه

بازدید: 1158 بازدید
آشنایی با مراحل انجام پایان نامه
teach98.ir

 

آشنایی با مراحل انجام پایان نامه

 

 

نخستین گام پس از تایید موضوع پایان نامه ارایه شده نگارش پروپوزال می باشد.

 

مرحله اول:
موضوع پایان نامه

بررسی منابع علمی به روز و تحقیقاتی که پیش از آن بر موضوع پایان نامه انتخاب شده انجام گرفته گام هایی است که می بایست با دقت در مرحله انتخاب موضوع پایان نامه انجام شوند. نتیجه این مرحله در تمامی مراحل انجام پایان نامه وجود داشته و می تواند ضمانت موفقیت شما در پایان باشد.

در ابتدا چند واژه در راستای رسیدن به مناسبترین موضوع پایان نامه انتخاب می شود و پس از آن با بررسی های دقیق تر به عبارت نهایی به عنوان موضوع پایان نامه می رسیم.

مرحله دوم:

در این قسمت به (بیان مسئله) می رسیم.

شما می بایست شرحی از مسئله موجود و یا مواردی که در ادامه به آن ها خواهید پرداخت، ارایه دهید و اهمیت این که چرا موضوع پایان نامه خود را انتخاب کرده اید نشان دهید.

مرحله سوم:

در این قسمت به (پیشینه) و سوابق فعالیت ها و تحقیقاتی که در گذشته در زمینه موضوع انتخابی شما برای پایان نامه انجام شده پرداخته می شود. بررسی آماری موارد و مقایسه آن ها و ارایه نقاط قوت و ضعف هر یک از آن ها جزو مواردی هستند که حتما می بایست به دقت به آن ها پرداخته شود. در این مرحله می بایست شاخص های ارزیابی را به دقت انتخاب نموده و به نوعی تاکیدی بر دلایل انتخاب موضوع خود داشته باشید.

مرحله چهارم:

(هدف تحقیق)، در این مرحله نکات زیر را با دقت مدنظر داشته باشید:

الف- شرحی كامل و جامع از روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك و جزییات).

تذكر: درخصوص تفكيك مراحل اجرايي تحقيق و توضيح آن، از به كار بردن عناوين كلي و جامع خود داری نمایید، برای مثال «گردآوري اطلاعات اوليه»، «تهيه نمونه‏ هاي آزمون»، «انجام آزمايش‏ها» عبارات منسبی نبوده و می بایست در هر مورد توضيحات كامل به همراه جزییات درباره منابع و مراكز به دست آوردن داده‏ها و ملزومات، نوع فعاليت، مواد، روش‏ها، استانداردها، تجهيزات و مشخصات هر يك ارایه شود.

ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها.

ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانه‏ اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيش‏برداري و غيره) گردآوري داده‏ها.

د – جامعه آماري، روش نمونه ‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان).

هـ – روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها.

 

teach98.ir

مرحله پنجم:

باید مشخص نمایید که در پایان نامه خود به چه موارد و مشکلاتی پرداخته اید؟ پرسش هایی باید مطرح شوند که در ادامه پایان نامه باید می بایست به همگی آن ها پرداخته و پاسخ داده شود.

مرحله ششم:

تا کنون با مراحل مختلفی در مسیر انجام پایان نامه آشنا شدید. اما نکته کلیدی در موفقیت پایان نامه شما (جنبه نوآوری تحقیق) آن می باشد. در پروپوزال و پایان نامه ارایه شده می بایست تفاوت فعالیت انجام شده با موارد مربوط به گذشته به خوبی مشخص شود.

مرحله هفتم (الگوی مفهومی):

در تشریح الگوی مفهومی می توان به این صورت عمل کرد که ورودی های شما در تحقیقات انجام گرفته چه مواردی هستند؟ چه پردازش هایی بر آن ها انجام شده و چه خروجی هایی در نتیجه آن ایجاد شده اند. ارایه جداول و نمودار در این مرحله به ارتقاء رتبه پایان نامه انجام شده بسیار کمک می نماید.

مرحله هشتم (زمانبندی):

ارایه نمودارهایی ار اینکه هر کدام از بخش های پایان نامه را در چه بازه زمانی و شرایطی انجام داده اید و یا قصد انجام آن را دارید.

مرحله نهم(مراجع):

این بخش نیز دارای اهمیت خود بوده و می تواند از عوامل تضمین کننده موفقیت شما در انجام پایان نامه باشد. بهره مندی از مراجع علمی معتبر و به روز و همچنین تعداد آن ها نکاتی هستند که حتما می بایست به آن ها توجه نمود.
.