نکاتی جالب برای موفقیت در امتحانات نهایی
١. امتحان تشریحی نمره منفی نداره:
حتماً همه سوالات رو بنویسین! حتی اگه مطمئن هستین جوابتون اشتباهه!! در سوالاتی که نیاز به فرمول داره ، هر چی یادتون میاد بنویسین! حتی ساده ترین فرمول ها رو بنویسین! در سوالات توضیحی، سعی کنین از خودتون و جمع بندی اطلاعات قبلی، یه جوابی بنویسین!
خیلی وقت ها ممکنه با همین نوشتن ناقص سوال، ذهنتون فعال بشه وبتونین حداقل نصف سوال رو جواب بدین! با این کار هیچ چیزی رو از دست نمیدین! حتی اگه کاملا اشتباه بنویسین!!
اما امکانش هست از سوالی که میخواستین سفید بزارین، حداقل ۰٫۲۵ بگیرین. پس امتحانات بعدی رو حتما حواستون باشه ! قطره قطره نمره جمع میشه!
۲ . مدیریت بحران:
اگر امتحان سخت باشه ، مسلماً برای همه سخته ! خودتون رو سرزنش نکنین که چرا بلد نیستین، چرا کم خوندین،چرا …. به زمان حال فکر کنین! الان وقت ندارین دوباره بخونین! الان فقط وقت دارین به سوالات جواب بدین! پس با روحیه باشین! تضعیف روحیه ، فقط باعث میشه چیز هایی هم که بلد هستین ، یادتون بره ! اما اگه مواظب باشین و نذارین استرس بگیرین، میتونین حتی سوال هایی که بلد نیستین رو با ابتکار حل کنین !
کلید موفقیت : روحیه و اعتماد به نفس داشته باشین ! از گفتن حرف های نا امید کننده سر جلسه امتحان ( من هیچی بلد نیستم، همه رو یادم رفته، همه بلدن دارن تند تند مینویسن، من صفر میشم، دیگه فایده نداره ….) خودداری کنین!
۳. ترتیب سوالات:
هیچ وقت اول امتحان ، همه سوالات رو با هم نخونین ! باعث میشه ، حجم زیادی از مطالب تو ذهنتون قاطی شه و استرس بگیرین! از سوال اول شروع کنین! اگه بلد نبودین، سوال بعدی…
خیلی وقتها ممکنه بار اول که یه سوال رو میخونین ، احساس کنین بلد نیستین! اما به جای اینکه ناراحت بشین و کلی وقت هدر کنین، اون سوال رو مشخص کنین و سراغ سوالات دیگه برین! اول سوال هایی که بلد هستین رو حل کنین، وقتی تا آخر سوالات رفتین و سوالات آسون رو حل کردین، در آخر به سوالاتی که نتونستین حل کنین، برگردین!
طبق تجربه و اصول روان شناسی ثابت شده که ابتدای جلسه آزمون، مغز انسان فعالیت اصلی خودش رو شروع نکرده و نیاز داره با حل سوالات آسان، شروع به فعالیت کند!
در ضمن اگه فقط به سوالات سخت مشغول بشین، وقت کم میارین و سوالات آسون و نمره آور رو از دست میدین! حتما مدیریت داشته باشین! برای موفقیت ، تلاش کنین! عادت های غلط را از بین ببرید!!
۴. تا میتوانید برای مصحح خود شیرینی کنین:
کسی که برگه شما رو تصحیح میکنه ( معلم یا مصحح امتحانات) نمره شما رو مشخص میکنه! این فرد به دلیل خستگی حوصله نداره دنبال جواب شما توی آسمونها باشه!پس بهش آدرس ندین پشت صفحه دوم اون بالا! یا ذره بین بیاره خط ریز شما رو بتونه بخونه! اگه میخواین نمره خوب بیارین، به نکات نگارشی زیر توجه کنین:
همیشه اول امتحان اسم و فامیل رو بنویسین!
وقتی در پاسخنامه میخواین جواب بدین ، حتما مشخص کنین الان دارین جواب چه سوالی رومیدین! مثلاً جواب سوال ١ قسمت الف …
خوانا و واضح بنویسین! آخر هر سوال خط بکشین تا با سوالات بعدی، قاطی نشه!
سعی کنین در جای مشخص هر سوال جواب رو بنویسین و از آدرس دادن ادامه سوال در صفحات دیگه، پرهیز کنین! اگه مجبور شدین کامل و واضح آدرس بدین! (ادامه قسمت ب سوال ٢ در پشت صفحه)! وقتی هم که خواستین ادامه سوال رو بنویسین، کامل بگین این ادامه چه سوالی هست!
سعی کنین با فاصله و منظم بنویسین! دردرس های محاسباتی حتما جواب آخر را در کادر بزارین! فرمولها و جایگذاری عددها رو واضح بنویسین!
کاری نکنین که مصحح بدون خوندن سوال، صفر بهتون بده! واضح و خوانا بنویسین تا حوصله داشته باشه بهتون نمره بده!
با رعایت نکات بالا حتما امتحانهای خوبی را پشت سر خواهید گذاشت.
و نکاتی دیگر:
یک برنامهی شخصی برای اجرای بهتر برنامهی امتحانات داشته باشید. اگر متوجه شدید که بر روی یک درس خاص میزان تسلطتان کم است و باید زمان بیشتری را صرف کنید از زمان درسهایی که تسلطتان بیشتر است کمی برای جبران و کار کردن بیشتر این مباحث استفاده کنید.
۲- سعی کنید قبل از شروع هر درس بر روی مباحث آن طبقهبندی ویژهای داشته باشید اینکه:
. کدام مبحث را خوب بلد هستید؟
. کدام مبحث بسیار مهم است؟
. کدام مبحث نیاز به توجه بیشتری دارد؟
. کدام مبحث اولویت اول را برای مطالعه دارد؟
. و…
۳- برای خواندن فصلهایی که به یکدیگر وابسته نیستند ابتدا سعی کنید فصلهایی را اولویت اول مطالعه قرار دهید که ارزش نمرهای بالاتری دارند و این فصلها را بیشتر بخوانید و بعد از خواندن و تسلط بر آنها به سراغ فصلهای دیگر بروید.
۴- تمام مثالها و تمرینهای کتاب درسی را حل کنید و تلاش کنید که به جواب آخر برسید. اگر پاسخ اشتباه بود علت را بررسی کنید و یک بار دیگر سؤال را برای خود حل کنید.
۵- بعد از اینکه کتاب درسی را کامل کار کردید سعی کنید از کتابهای دوسالانه یا مجموعهسؤالات امتحانات نهایی برای افزایش تسلط و تمرین بیشتر خود استفاده کنید. تقریباً تیپ سؤالات امتحانات نهایی یکی است و شما با کار کردن این کتاب با آمادگی ذهنی کامل سر جلسه حاضر میشوید.
۶- هنگام مطالعه یک برگه برای یادداشتبرداری نکات مهم و فرمولهایی که فکر میکنید مهم هستند داشته باشید.
۷- نکات سؤالات مهم و سؤالاتی را که اشتباه پاسخ دادهاید برای خود یادداشت کنید.
۸- روز قبل از امتحان میتوانید از این یادداشتها برای مرور نکات مهم خود استفاده کنید.
۹- روز قبل از امتحان از کلاسور ارزیابی برای مرور مهمترین نکاتی که در طی یک سال در آزمونهای کانون جمعآوری کردهاید استفاده کنید.
۱۰-سر امتحان سعی کنید سؤالات را با دقت بخوانید و زیر قسمتهای مهم سؤال خط بکشید. مثلاً اینکه سرعت را بر اساس کیلومتر بر ساعت یا متر بر ثانیه میخواهند.
۱۱-در حین امتحان اگر متوجه شدید که سؤال را بلد نیستید خود را درگیر آن نکنید؛ زیرا وقتتان را از دست میدهید و دچار استرس میشوید و باعث میشود حتی سؤالاتی را که بلد هستید نتوانید به خوبی جواب دهید.
۱۲-اگر سؤال وقتگیر بود در کنار آن علامت ضربدر بزنید و ابتدا سؤالاتی را که آسان هستند پاسخ دهید و بعد بر روی سؤالات وقتگیر تمرکز کنید.
۱۳-سعی کنید پاسخنامهتان بسیار تمیز و خوانا باشد تا در اثر بدخطی و نامنظم بودن پاسخهایتان، پاسخ شما توسط تصحیحکننده اشتباه تشخیص داده نشود و نمرهتان کم نشود.
۱۴-در سؤالات محاسباتی، دورِ جواب آخر کادر بکشید.
۱۵-در پایان امتحان، پاسخهای خود را دوباره بررسی کنید و برای ترک جلسهی امتحان عجله نداشته باشید.
منبع:
http://home.mehromah.ir
http://www.kanoon.ir